Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Φοβάται τον Αλέξη το θεριό;


Παίρνει το αυτί μου και το μάτι μου διάφορα «όμορφα» αυτές τις μέρες. Κάτι για το ότι τρέμουν τον Σύριζα στην Ευρώπη, κάτι για το ότι το ΚΚΕ μην ακούωντας το αίτημα του κόσμου για ενότητα διασπά τις λαϊκές μάζες και άλλα τέτοια.
Ρε παιδιά, ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Το πόσο τρέμουν το Σύριζα στην Ευρώπη δεν θα το απαντήσω εγώ, θα το απαντήσουν οι εξελίξεις, όχι πως η μέχρι τώρα του πορεία δεν αρκεί για να καταλάβει κάποιος το πόσο ενταγμένο στο σύστημα είναι το συγκεκριμένο κόμμα. Την περισσότερη πλάκα την έχουν τα περί διάσπασης να τα λέει ο «ενωτικός» Σύριζα. Αυτός που θέλει τις εργατικές μάζες όλες ενωμένες κάτω από την φτερούγα της «μαχητικής» ΓΣΕΕ, αυτός που τον λαό τον κοροϊδεύει και τον φτύνει κατάμουτρα δίνοντας του υποσχέσεις για στολίδια και καθρεφτάκια(όπως έκαναν οι κονκισταδόρες με τους ιθαγενείς για να τους κλέψουν το χρυσάφι), ενώ την ίδια ώρα συνδιαλέγεται με τους νεκροθάφτες του, ντόπιους και ξένους, για να κανονίσουν τα μέτρα του φέρετρου που θα τον θάψουν.
Προσέχτε, εκείνοι είναι που είχαν πει ότι το μνημόνιο θα το ακυρώσει ο λαός στους δρόμους, και θα είχαν δίκιο αν δεν εννοούσαν παράλληλα ότι θα ήταν οι ίδιοι που θα τον βγάλουν στους δρόμους τον λαό. Προς το παρόν εμείς λαό στους δρόμους με μπροστάρη τον Σύριζα δεν έχουμε δει, έχουμε δει όμως τους εκπροσώπους του Σύριζα να περνοδιαβαίνουν από σάλα σε σάλα και από κανάλι σε κανάλι για να καθησυχάσουν τους κατατρομαγμένους ευρωπαίους ότι καμιά απόφαση δεν θα παρθεί μονομερώς.
Ακόμα λοιπόν και αν βγάλει ο Σύριζα λαό στους δρόμους, με τι προσόντα θα τον βγάλει; Ποια θα είναι τα αιτήματα και οι επιδιώξεις ενός λαού υπό την καθοδήγηση του Σύριζα;
Περισσότερο Μάαστριχτ;
Περισσότερη Λισσαβώνα;
Μήπως αυτόν τον λαό δεν τον έχει εκ των πρότερων ο Σύριζα ξεπουλήσει χαρίζοντας διαβεβαιώσεις στα ανώτερα κλιμάκια ότι θα παίξει το παιχνίδι με τους δικούς τους κανόνες, δηλαδή με μνημόνια, με κουρέματα, με επαναδιαπραγματεύση;
Σάμπως αυτά δεν τα έκαμε και το ΠΑΣΟΚ; Σάμπως αυτά δεν έκαμε και η κυβέρνηση των τριών ιεραρχών; Σάμπως αυτά τα περι διαπραγμάτευσης δεν προπαγανδίζει προεκλογικά και η ΝΔ; Που διαφοροποιείται δηλαδή ο Σύριζα(ς);(και ο κάθε Σύριζα(ς))
Ένα πράγμα να καταλάβει ο λαός επιτέλους, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και σε συνθήκες κρίσεως, όσο ακολουθεί κατά πόδας κόμματα σαν τον Σύριζα(και τον κάθε Σύριζα), οι μόνοι δρόμοι που θα δει είναι οι «πέντε δρόμοι»(κατά την λαϊκή ρήση) της εξαθλίωσης και της φτώχειας. Όσο ο κόσμος ακολουθεί το Σύριζα και κόμματα σαν το Σύριζα η μόνη ενότητα θα είναι εκείνη η ίδια σχεδόν ενότητα που απολάμβαναν οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα.
Και για να τελειώνουν τα παραμύθια
Ο λαός δεν δικαιολογείται πια να μην ξέρει!
Ο λαός δεν δικαιολογείται πια να μην θέλει να μάθει!
Ο λαός δεν δικαιολογείται πια να ξεχνά!
Γιατί όσο θα ξεχνά ή θα έχει άγνοια ή θα κρατάει μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά, θα τον εκμεταλλεύονται θα τον χειραγωγούν και θα τον αφήνουν στο σκοτάδι. Για όλους αυτούς ο φυσικός μας θάνατος και ο θάνατος της ανθρωπιάς και της αξιοπρέπειας μας είναι ακριβώς αυτό που εξασφαλίζει τα κέρδη τους. Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν, ότι παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του κάθε τσίπρα, το και αυτοί και εμείς δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχει το ή αυτοί ή εμείς!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου