Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Συνεχίζουν και απαντούν με ενότητα και αγώνα


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ


Στο πλευρό του σωματείου τους στα δικαστήρια βρέθηκαν μαζικά και χθες οι χαλυβουργοί
Αλύγιστοι και αποφασισμένοι όπως ξεκίνησαν πριν από 7 μήνες, σίγουροι για το δίκαιο αγώνα που δίνουν, οι απεργοί χαλυβουργοί έδωσαν την περασμένη Δευτέρα και νέα μαζική αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία και στα τσιράκια της αποφασίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία σε νέα Γενική Συνέλευση, να συνεχίσουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων. Μαζικά βρέθηκαν και χθες στα δικαστήρια στην εκδίκαση της αγωγής της εργοδοσίας που αξιώνει η ηρωική και πρωτόγνωρη απεργία - ξεπέρασε ήδη τις 200 ημέρες - να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική. Την ίδια στιγμή το σωματείο συνέχισε τις πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ώστε να οριστεί άμεσα νέα τριμερής συνάντηση.

Η κάλπη έδειξε συνέχεια
Η μαζική ΓΣ την περασμένη Δευτέρα, αφαίρεσε και το τελευταίο επιχείρημα του Μάνεση και των ανθρώπων του στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, ψηφίζοντας, μετά από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ του σωματείου, με μυστική ψηφοφορία. Η απόφαση των χαλυβουργών μέσα από την κάλπη ήταν ξεκάθαρη με 204 ψήφους υπέρ της συνέχισης του αγώνα έναντι 42 κατά, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία, ότι δεν πρόκειται να τους διασπάσει.
Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων και στην εισήγηση ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου: «Ο αγώνας μας έχει στριμώξει σε μεγάλο βαθμό την εργοδοσία. Αυτό φαίνεται από την συμπεριφορά της, από τις σπασμωδικές ενέργειες που κάνει. Η προσπάθειά της να συγκροτήσει πληρωμένο απεργοσπαστικό μηχανισμό, να σαμποτάρει τις αρχαιρεσίες, να συκοφαντήσει μέσω των ΜΜΕ τον αγώνα μας, να αξιοποιήσει την αστυνομία και τα δικαστήρια, δείχνουν αδυναμία, πανικό. Δείχνουν ότι ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα. Θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αν ο Μάνεσης δεν είχε την βοήθεια των απεργοσπαστών, ορισμένοι από τους οποίους δεν το κάνουν αφιλοκερδώς. Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε και ταυτόχρονα να πάρουμε μέτρα για να δυναμώσουμε την πίεση. Να εξαναγκάσουμε την εργοδοσία να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά μας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου