Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα στο Λίβανο ξεκινά η 14η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων


60 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα

Στη Βηρυτό του Λιβάνου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 14η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις 22 έως τις 25 Νοέμβρη. Το θέμα της Συνάντησης θα είναι: «Δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, για την ικανοποίηση των κοινωνικοοικονομικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των λαών, για το σοσιαλισμό».

Το ΚΚΕ, που φιλοξένησε στην Αθήνα την προηγούμενη 13η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πέρσι το Δεκέμβρη, θα συμμετάσχει στη Συνάντηση της Βηρυτού με αντιπροσωπεία, της οποίας επικεφαλής θα είναι η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην αντιπροσωπεία, επίσης, θα συμμετάσχουν: Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Στις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης έχουν ήδη δηλώσει έως τώρα τη συμμετοχή τους 60 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλον τον κόσμο.
Tο KKE, μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και έχει πάρει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, για τη χάραξη επαναστατικής στρατηγικής. Στην κατεύθυνση αυτή, το 1998 ξεκίνησε τις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ, που βρήκαν μεγάλη και θερμή ανταπόκριση κι από δεκάδες άλλα ΚΚ, που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα οι κομμουνιστές να μπορούν να ανταλλάσσουν εκτιμήσεις, να συζητούν τις εξελίξεις και τα καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά, να ανταλλάσσουν πείρα, αλλά και να συντονίζουν την κοινή δράση.
Οι Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ καθιερώθηκαν ως ένα σημαντικό διεθνές γεγονός για το κομμουνιστικό κίνημα και δε διοργανώνονται πλέον από ένα ΚΚ, αλλά από μια Ομάδα Εργασίας ΚΚ.
Στη βάση των κοινών δράσεων που συμφωνούνται στις Διεθνείς Συναντήσεις, τα ΚΚ αναπτύσσουν κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ενίσχυση της αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, την ενίσχυση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, την αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα, με λαούς που αγωνίζονται, όπως είναι ο λαός της Παλαιστίνης.
Από την άποψη αυτή, οι Διεθνείς Συναντήσεις προσφέρουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πείρας και απόψεων ανάμεσα στα Κομμουνιστικά Κόμματα που συμμετέχουν, καταγράφοντας τα ζητήματα ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης που απασχολούν το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου