Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Παρουσίασε το πλαίσιο πάλης για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση ΕργασίαςΤις θέσεις και το πλαίσιο πάλης για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2013 παρουσίασε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Πυρήνας της πρότασης αυτής είναι:
 • Η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων με τους οποίους μειώθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων, ειδικότερα του 4046/12 (2ο Μνημόνιο) και της πράξης υπουργικού συμβουλίου αρ. 6 του 2012.
 • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,41 ευρώ και του κατώτατου ημερομίσθιου στα 33,54 ευρώ, μαζί με επιστροφή μέρους των απωλειών της προηγούμενης τριετίας και τα κατώτερα όρια από 1η Ιουλίου του 2013 να αναπροσαρμοστούν με βάση το ποσοστό του εθνικού πληθωρισμού.
Στην πρόταση, η οποία πρέπει να γίνει αντικείμενο πλατιάς και ουσιαστικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς, περιλαμβάνονται συγκεκριμένες θέσεις για τις συμβάσεις, τα ωράρια και το χρόνο εργασίας, για τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις και το δικαίωμα στην εργασία, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, τις άδειες, για τις ασθένειες και την αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και ειδικά μέτρα για τους νέους και τις γυναίκες.
Παρουσιάζοντας την πρόταση στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Πέρρος, σημείωσε ότι «το ΠΑΜΕ απορρίπτει κάθε πρόταση για μείωση μισθών, περιορισμό δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και άλλων επιχειρημάτων, μέσω των οποίων οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπάλληλοι προσπαθούν να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Απαιτεί και παλεύει όχι μόνο για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις, αλλά και αυξήσεις των μισθών και βελτίωση συνολικά της θέσης των εργαζομένων μέσα από την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Αθλητισμό, Πολιτισμό κ.ά. Γι' αυτό παλεύει και απαιτεί να καταργηθούν άμεσα όλα τα νομοθετήματα, νόμοι (όπως ο νόμος 4046, δηλαδή το μνημόνιο 2,) δανειακές συμβάσεις που μείωσαν τους μισθούς και τα ημερομίσθια και γενικά το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν απεμπολούν το στόχο των 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, που είχε θέσει και διεκδικούσε τα τελευταία χρόνια.
Ο Γιώργος Πέρρος καυτηρίασε τη στάση των αστικών ΜΜΕ, που αποσιωπούν τη δράση του ΠΑΜΕ, ενώ άσκησε κριτική στα προγράμματα κοροϊδίας για την εργασία των νέων που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, λέγοντας ότι ούτε ανακουφίζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ούτε δίνει λύσεις στη νέα γενιά.
Παράλληλα, κατήγγειλε τη ληστεία των αποθεματικών που έχουν απομείνει στα Ταμεία, μέσω του νέου «κουρέματος» που σχεδιάζεται και, μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, υπογράμμισε την ανάγκη, για ένα κίνημα που θα στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, θα αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ, αλλά και τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Κίνημα που θα δώσει προοπτική, θα δώσει διέξοδο, θα φέρει στο προσκήνιο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, ένα δρόμο που θα αποβλέπει στην ικανοποίηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ συστρατεύει όλες του τις δυνάμεις και θα δώσει τη μάχη το επόμενο διάστημα.

http://www.902.gr
 

1 σχόλιο:

 1. Γεια σου Γιάννη.
  Πέρασα για μια καλησπέρα, να ρίξω καί μια ματιά,
  να δω έχεις κάνει νοικοκυριό,σκούπισες σφουγγάρισες .....
  Αστειάκια μωρέ, να είσαι καλά και να έχεις μια καλή όμορφη Κυριακή.
  Ναι πολύ καλό το πόρταλ του 902.

  ΑπάντησηΔιαγραφή