Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΔΝΤ: Εις υγεία των ...κορόιδων!


Με τόσες έγνοιες και σκοτούρες λογικό ήταν να το ρίξουν λιγάκι έξω εκεί στο ΔΝΤ... Τι στο διάολο, δεν θέλει μόνο η φτώχεια καλοπέραση, θέλουν και οι καλοζωισμένοι... Τώρα, βέβαια αυτοί -σε αντίθεση με τη φτώχεια- μπορούν και να την έχουν, αλλά αυτό είναι ένα εντελώς άσχετο θέμα.
Για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας: Το ΔΝΤ αποφάσισε -μέρες που 'ναι- να διοργανώσει ένα «μικρό» πάρτι, φιέστα, γιορτούλα ντε... Και γαλαντόμο καθώς είναι διέθεσε και μισό εκατομμύριο δολάρια για το σκοπό αυτό! Εντάξει, τώρα, έφαγαν και ήπιαν περί τα 7000 άτομα, να λέμε και του στραβού το δίκιο...
Δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου. Χαβιάρι, καπνιστοί σολομοί, τρούφες (όχι γλυκά, αυτά τα μανιτάρια που κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια το γραμμάριο), στρείδια, μύδια, γαρίδες, καραβίδες... Άφθονο αλκοόλ και κοκτέιλ σομελιέ (λυπούμαστε αλλά αγνοούμε την ερμηνεία του όρου αυτού). Τα «πιάτα» προέρχονταν από 7 διαφορετικές κουζίνες, δεδομένου ότι όλες
οι φυλές του Ισραήλ εκπροσωπούνται στο ευαγές αυτό ίδρυμα ή καλύτερα όλες οι κάστες των παρασίτων που λαθροβιούν ρουφώντας το αίμα των λαών.
Το πάρτι λέει εκτεινόταν σε τρία πατώματα. Έτσι που μέχρι να ανέβεις απ' το ένα στο άλλο, με τις σκάλες, να έχεις χωνέψει και να ξαναριχτείς με τα μούτρα στο φαΐ.
Μάλιστα, η «Washington Post» συγκρίνοντας το κόστος του πάρτι βρήκε ότι ισοδυναμεί περίπου με τους τόκους που πρόκειται να εισπράξει το ΔΝΤ το 2013 από την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων, τους οποίους η αμερικανική εφημερίδα υπολογίζει σε 899 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτά λέγονται και γράφονται αλλά ορισμένοι τα αποδίδουν σε κακεντρέχεια. Οι πιο ...καλοπροαίρετοι διατείνονται ότι απλώς στο πνεύμα των ημερών -όχι των Χριστουγέννων, της κρίσης και της εξοντωτικής για τους λαούς λιτότητας- το ΔΝΤ σε μια ένδειξη αλληλεγγύης διοργάνωσε μια «συλλογική κουζίνα» όπου μπορούσε να φάει όποιος πτωχός τύχαινε να περάσει από εκεί.
Εμείς τι λέμε; Το αυτονόητο. Ότι αυτοί πάντα έτρωγαν, τρώνε και θα τρώνε, έπιναν, πίνουν και θα πίνουν. Δεν τους έλειψαν τα μέσα. Ίσα-ίσα μπούκωσαν απ' αυτά και ξεσπάνε στις πλάτες των λαών. Τρέφονται με την τροφή που στερούν απ' τους πεινασμένους. Ντύνονται με τα ρούχα που στερούν απ' τους ρακένδυτους. Πλουτίζουν με τα πλούτη που κλέβουν απ' τους φτωχούς που τα παράγουν. Η δική μας φτώχεια είναι η δική τους καλοπέραση, η δική μας ανέχεια, η δική τους προκλητική πολυτέλεια και χλιδή. Ο λαός να θυμάται ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Η δική τους όρεξη να συνεχίσουν να κλέβουν τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο. Μέχρι που να αποφασίσει ο λαός να τους κόψει την όρεξη, οριστικά και διά παντός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου