Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»


Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τις κινητοποιήσεις

Πολύμορφες και καθημερινές οι δράσεις για τη μαζική συμμετοχή νέων και εργατών στις κινητοποιήσεις

Στη μάχη έχουν ριχτεί και τα συνδικάτα
Σε σχολές και χώρους μαθητείας και κατάρτισης πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες τα ταξικά συνδικάτα μπροστά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΜΑΣ  Πέμπτη 24 Γενάρη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες όχι μόνο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά συνολικότερα για την οργάνωση της εργαζόμενης και άνεργης νεολαίας, των σπουδαστών, των νέων που εργάζονται στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης και της μαθητείας.

Στα πλαίσια αυτά, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν χτες μαζική εξόρμηση στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας στο Ιλιον. Μοίρασαν την ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων στα 5μελή όλων των τμημάτων και κάλεσαν τους σπουδαστές να πάρουν απόφαση να διαδηλώσουν την Πέμπτη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.
Στους σπουδαστές του ιδιωτικού ΙΕΚ «Le Monde» πραγματοποίησε εξόρμηση χτες το πρωί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ το απόγευμα περιόδευσε, μαζί με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, στα τμήματα των Ζαχαροπλαστών - Αρτοποιών και Μαγείρων του ΙΕΚ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχτές, οι πρωτοετείς σπουδαστές της ζαχαροπλαστικής επισκέφθηκαν εργοστάσιο τροφίμων και άκουσαν το διευθυντή να τους δηλώνει πως ανυπομονεί να αποφοιτήσουν και πως θα μπορούσε να αντικαταστήσει παλιότερους εργαζόμενους με τους νέους του ΙΕΚ. Αυτά είναι τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη νεολαία: Να αποτελεί πάμφθηνη, ακόμα και τζάμπα, εργατική δύναμη και μοχλό υπονόμευσης των εργατικών κατακτήσεων.
Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται και σήμερα: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Ξύλου θα βρεθούν στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στον Πειραιά, ενώ τα Σωματεία των Λογιστών και του Μετάλλου στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω.
Εντατικές προετοιμασίες από το ΜΑΣ
Το πανό του ΜΑΣ στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα
Να απορρίψουν το «Σχέδιο Δράσης» κάλεσε το ΜΑΣ τους εργαζόμενους και τη νεολαία με το πανό που κρέμασε χτες στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε χώρους νεολαίας στο κέντρο της πόλης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη συναυλία μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων που οργανώνουν το απόγευμα της Πέμπτης. Επίσης, στην Κρήτη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το «Σχέδιο Δράσης» και την κινητοποίηση που οργανώνει στις 24 Γενάρη.
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου, με ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Οι γονείς μας και εμείς γονατίζουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα υπέρογκα δίδακτρα που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Μας τρώει καθημερινά η ανασφάλεια αν τον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τη σχολή μας». Ακόμα ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι στα «Προγράμματα - εκτρώματα» και οι νέοι καλλιτέχνες να διαλέξουν το δρόμο «της οργάνωσης στα σωματεία, στους συλλόγους και στις επιτροπές ανέργων» και του αγώνα «για σταθερή δουλειά με δικαιώματα», «για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση».
 

1 σχόλιο:

 1. Αχχχ... Οι πολλοί γονείς, τόσο πολύ έχουν θαμπωθεί απ' τις αυταπάτες που τους ταϊζουν και δε βλέπουν πού οδηγεί ο σάπιος καπιταλισμός τα παιδιά τους;

  Γιατί μαζί μ' όλα αυτά τα νιάτα σήμερα στα Προπύλαια να μη διαδηλώνουν και σύσσωμοι οι γονείς τους; Γιατί;;;

  Γιατί αφήνουν τα παιδιά τους στο έλεος του καπιταλισμού;
  Τι πιστεύουν;
  Ότι όπως την κουτσοβόλεψαν αυτοί χτες, θα την κουτσοβολέψουν και τα παιδιά τους αύριο;

  Τι διάολο; Δε βλέπουν ότι το σήμερα οδηγεί σ' ένα φρικιαστικό αύριο;
  Δεν το βλέπουν...
  Τρέφουν αυταπάτες.

  Κι όμως, εκείνο το νεανικό ποτάμι σήμερα στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο τού ΜΑΣ, το βλέπει ολοκάθαρα.
  Είναι κάτι που το μαρτύραγε ο παλμός τής διαδήλωσης.
  Το πείσμα των παιδιών να ζήσουν! Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

  Ειλικρινά, δεν χόρταινα να τα καμαρώνω σήμερα τα βλαστάρια μας!!!

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή